Trainers Opleidingen

De Regionale Volleybalschool DB werkt voor alle activiteiten, korte cursussen, en de VT2 en VT3 opleidingen samen met de officiële trainersopleidingen samen met de door de Nevobo erkende volleybal opleidingen. Met deskundige en gemotiveerde trainers.

De Nevobo bied ook veel detail informatie over de verschillende leerdoelen. zie de pagina waar je op veel onderwerpen het onderwerp kunt downloaden. Hieronder staat ook het schema van de diverse VT (= Volleybal Trainers) opleidingen in een overzicht bij elkaar.

Samenwerking met de erkende opleiders. Binnen Volleybalopleiding.nl hebben een groot aantal opleiders op nationaal niveau de handen ineen geslagen. Met Pim Scherpenzeel mochten we al samenwerken in een Nevobo commissie

Ine Klosters is actief in volleybal west www.volleybal-west.nl en heeft naast Opleider van volleybal trainers ook organisatorisch heel wat in haar mars. Is o.a. adviseur bij NOC-NSF en de Nevobo o.a. over subsidie beleid en ook op andere gebieden dan het trainerschap.

Een prachtig team van de top volleybal opleiders waar wij heel graag mee samenwerken.

De Regionale volleybalschool DB faciliteert deze opleidingen binnen de regio Brabant vanuit den Bosch om zo een bijdrage te leveren aan de opleiding van gekwalificeerde trainers voor alle clubs in de regio. Middels dit samenwerkingsverband is het mogelijk om in deze regio VT2 en VT3 opleidingen te volgen en clubs inhoudelijk te ondersteunen met de knowhow van de Volleybal Opleiders van Nederland.

Opleidingsmogelijkheden Volleybal trainer

In je eigen ritme Volleybal trainer worden

 • Train in je eigen ritme met hetModulair opleidingssysteem” waarbij je stap voor stap je kennis niveau kunt verhogen – kortom kom eens praten over de mogelijkheden. Het is mogelijk om de VT2 of de VT3 opleiding in meerdere seizoenen af te ronden en langzaam naar hoger niveau te groeien, zo zorgen we samen voor het professionaliseren van de volleybal sport.

Trainer worden kan via vele stappen

 • Wil je volleybaltrainer worden? Dat kan via jouw eigen club, maar ook gratis binnen de Regionale Volleybalschool.
 • Bij de Regionale Volleybalschool. Wij betalen je opleiding en jij verbind je voor minimaal 3 jaar aan de RVS (of betaalt (een deel) van de kosten terug als je eerder stopt.) Training geven doe je bij een of meerdere clubs in de omgeving of bij (Talenten) teams binnen de Regionale volleybalschool.
 • Detachering trainers bij regionale clubs – trainers kunnen ook via de RVS worden gedetacheerd bij een club in de regio. Er blijft begeleiding vanuit de RVS voor alle trainers, ook door coaching op locatie bij training/coachen van teams / bijhouden vak door clinics/bijscholing in nieuwe zienswijzen en technieken. Een stapje verder->
 • Druk leven, het komt even niet uit? Je kunt kiezen uit modulair opleiden, je volgt elk jaar een aantal clinics, vraag een keer een coach van de Regionale Volleybalschool je te beoordelen – een persoonlijk leergesprek – en als je daar mee door wilt gaan kun je je vrijstellingen voor je VT3 opleiding krijgen. VT2 zien wij als een tussenstap – het begin naar een trainer met kennis en kunde.
 • Je kunt je ook meteen aanmelden voor de VT3 opleiding – dan wordt je ook betrokken bij de andere activiteiten van de Regionale Volleybalschool – veel workshops die wij organiseren kun je dan tegen een gereduceerd tarief of gratis aan mee doen.
 • Met jou maken we een opleidingsplan wat past bij jouw niveau en tempo, zowel als persoon als vaardigheid om training te geven. In de PGB’s zie je meer over de inhoud.

INFO voor clubs

 • Een vereniging trainers laten opleiden en begeleiding binnen de vereniging zelf doen of via onze docenten laten begeleiden
 • Maar ook een analyse laten uitvoeren van de verbeterpunten voor de eigen vereniging c.q. een organisatie advies krijgen. Ed Baten deed dit o.a. voor Academisch zhs. / Deloitte.
 • Een vereniging kan alle opleidingstaken volledig bij de RVS onderbrengen. Dat betekent maatwerk – opstellen opleidingsplan – incompany trainingen – begeleiding in de praktijk – thema clinics. e.e.a. te combineren met het RVS opleidingsrooster voor de regio. Uiteraard is dit maatwerk en praten we graag over de opzet van zo’n plan.
 • Veranderingswens? Advies gewenst? Er moet natuurlijk behoefte zijn aan een nieuw plan van aanpak. Voor ondersteuning wordt wel een vergoeding gevraagd. Op dit moment zijn we bezig dit ook grotendeels extern gefinancierd te krijgen door als “clubondersteuner” geaccepteerd te worden. Dat scheelt veel in de kosten. Bel gerust voor een oriënterend gesprek naar Ed Baten 0651 222 009

Omgaan met jeugd – een uitdaging die je wilt leren 🙂

Interesse? maak vrijblijvend een afspraak of bel voor meer info!

Contact: 0651.222.009 regionale.volleybalschool@gmail.com