Missie Regionale Volleybalschool

In de regio om den Bosch gaat het niet goed met Volleybal. Een aantal vereniging zijn gestopt – S’t Michiels Gestel, Helvoirt, of deels gestopt Boxtel, daar is geen jeugdopleiding meer. Vele clubs hebben steeds minder leden. Bijna alle clubs missen ook een sterk trainingskader wat goed opgeleid is. Veelal wordt er met pure vrijwilligers gewerkt, de kwaliteit van volleybal in deze regio wordt steeds minder.

Structureel wordt er te weinig energie besteed aan het opleiden van trainers. De verenigingen hebben te weinig instrumenten en kennis van zaken om deze trend te stoppen. Een proces wat deze Regionale Volleybalschool wil omdraaien.

Onze missie en in te zetten middelen

  • Hoe bestuur je een club, wat zijn de topics en hoe doe je dat. Wij bieden clubs de mogelijkheid door organisatie advies en begeleiding, te groeien tot een “Magneet Vereniging”  waar groei en kwaliteit normaal zijn. Met de juiste persoon op de juiste plek en betrekken van alle leden.
  • Trainers opleiden. Alle volleyballers verdienen een gediplomeerde trainer die goed is opgeleid en zijn kennis bijhoud en verder ontwikkelt en deelt met anderen. Wij bieden de mogelijkheid aan aspirant trainers kennis op te doen op basis van een modulair systeem van basis niveau tot VT3 niveau i.s.m. erkende opleiders. Dit kan ook binnen hun eigen vereniging.
  • Ondersteuning talenten in de regio, extra trainingen wordt geboden aan talenten van clubs die een extra training willen volgen. E.e.a. via een intensieve analyse van verbeterpunten (o.a. video analyse) en te stellen doelen. (doelgerichte training) Echter ook nieuwe doelgroepen – ouderen – studenten – jeugd op de scholen kunnen hierbij aandacht krijgen. o.a, lessen op basisscholen is er eentje van.
  • Volleybal talenten naar een hoog niveau van begeleiden. Met door de Nevobo erkende opleiders en laten zien dat Top volleybal wel kan.
  • Kwaliteit van de trainers en inzet in de regio. Binnen de Regionale Volleybalschool wordt alleen gewerkt met VT3 en VT4 trainers (hoog niveau). Trainers kunnen participeren in de Regionale Volleybalschool en kunnen ook bij de clubs in de regio ingezet worden als ondersteunend trainer.
  • Breed aanbod van clinics en scholing in module vorm voor alle trainers die hieraan behoefte hebben. O.a. speciale techniek trainingen – EHBO – Jeugd training tot 12 jaar – krachttraining – sprongtraining – coaching – De trainer in de groep (sociale interactie) – de rol van de trainer etc.

Wij bieden

  1. Intensieve training voor getalenteerde – en – gemotiveerde volleyballers die snel naar een hoog prestatieniveau willen middels talent trainingen. O.a.,. door Soroush Saadatnovin die in Iran ervaring opdeed met regionale trainingen en hier een groot scala aan trainingsvaardigheden opdeed. Nu bezig met de VT3 opl. En dagelijks als trainer actief. En Hans Kempkens en Ed Baten als begeleidende opleider.
  2. Opleiding en begeleiding van (aspirant) volleybaltrainers die zich willen ontwikkelen tot een uitstekend begeleider binnen het volleybal. Met online ondersteuning – videofeedback – coaching – differentiaties t.a.v. de doelgroepen – maatwerk voor persoon en club. O.a. door Hans Kempkens – docent – volleybaltrainer en Ed Baten beiden VT3 trainers met veel ervaring
  3. Advies en begeleiding aan verenigingen t.a.v. organisatie en technisch beleid door een oude rot in het vak. Ed Baten was o.a.  interim manager bij Deloitte en Divisie manager in 2 academische zhs. – oprichter van 3 verenigingen in de zorg en al 50 jaar volleybaltrainer. (1e en 2e divisie hoogste level)
  4. Maatwerk voor spelers en Trainers en clubs – heb je een vraag, aanmelden, neem contact op. Bel of App 0651222009 – per mail regionale.volleybalschool@gmail.com