sport-trainers-centrum-RVS

1. Voor veiligheid – preventie en opleiding voor een veilig sportklimaat.

Is in voorbereiding! blessure preventie en EHBO in het volleybal – bij evenementen b.v. toernooien – in een drukke sporthal…. Wat moet er geregeld zijn? Zijn trainers en vrijwilligers voorbereid op kleine / grote calamiteiten? Is er een risico inventarisatie gedaan en procedures helder – materialen aanwezig en onderhouden – getrainde mensen aanwezig?

  • Een specifiek op volleybal ontwikkelde cursus veiligheid en preventie opbouwen
  • Een standaard risico inventarisatie aanbieden door een deskundige / niet een vrijwilliger!
  • Trainers een module blessure preventie en EHBO bij volleybal accidenten aanbieden (verplichte bijscholing in onze ogen)
  • Een normale EHBO cursus voor algemene EHBO voor vrijwilligers aanbieden (verplichte bijscholing in onze ogen)

2. Monitoring en evaluatie: tips en producten ter ondersteuning.

Een onderwerp waar we ook uiteindelijk bij terecht komen. Meer weten over het bewaken van de voortgang van het sportbeleid in je regio / vereniging.

3. VT2 opleiding 2 keer per jaar

Slechts 5 sessies en grotendeels ondersteund door subsidie uit het sportakkoord. Nu geen reden meer om trainers niet op te leiden en volop mogelijkheden om talenten alvast kennis te laten maken met het vak van de trainer.

Planning: eind 2024 nieuwe cursus VT2 in den Bosch. Alvast een plek reserveren – mail naar regionale.volleybalschool@gmail.com Je kunt ook als lid van de RVS deelnemen en dan minimaal een jaar training geven als compensatie voor de cursus. Trainers talenten kunnen daarna ook de VT3 opleiding doen (mitst geschikt en passend bij ons profiel van een VT3 trainer.)

4. VT3 opleiding jaarlijks

Planning: Begin 2025 en een uitstekende opmaat voor een trainers carrière in het volleybal voor de meer ervaren volleyballer – trainer . Jij leert leiding te nemen -over langere termijnen heen te denken en systematisch te werken. Bij de RVS in een team van trainers samen werken. Ook bieden we na de opleiding nascholingen met licentiepunten zodat je diploma ook geldig blijft.

Ook VT3 trainers leiden we jaarlijks 2 tot 3 op, mede afhankelijk van de financiën want de kosten zijn €1000 per cursist. Leden trainers kunnen op onze kosten de opleiding doen, echter wel met 2 jaar trainerschap binnen de Regionale Volleybalschool als compensatie.

Voor alle clubs leiden we VT2 en VT3 trainers op. Dus je hoeft niet persé bij de RVS lid te zijn om de VT opleidingen te doen. Wij leiden ook op voor andere verenigingen en mocht je voor de RVS trainer willen worden, ben je ook van harte welkom. We hebben grootse plannen, ( op 8 plaatsen in de omgeving volleybal weer voor kinderen beschikbaar krijgen) echter zonder trainers beginnen we niets.