Jeugd volleybal

Ofwel CMV volleybal (3 x Gratis meetrainen)

Locatie Sportiom – Dinsdag 18.30 tot 20 uur – BBS nieuw zuid 10x (zie stap 3)

Aanmelden – info – kan fysiek tijdens de training, via App naar 0651222009 (ook als je het nog niet zeker weet!) Of via de mail naar regionale.volleybalschool@gmail.com

In de regio hebben wij 8 locaties ontdekt waar volleybal voor de jeugd niet meer mogelijk is. Verenigingen zijn gestopt of er zijn geen trainers die gericht op volleybal zijn opgeleid. Door trainers op te leiden willen we op die 8 plaatsen volleybal weer mogelijk maken voor de jeugd.

Stap 1 In februari 2024 zijn we gestart met de eerste 11 trainers op te leiden, waarvan 7 voor de eigen club.

Stap 2 In het Sportiom hebben we een jeugdgroep van een twaalftal kinderen waarvan 5 kinderen al in de competitie niveau CMV 6 spelen.

Stap 3 In Den Bosch starten we in Maart a.s. met lessen na school op basisschool De Vlindertuin elke vrijdag op 8 maart, 15 maart, 22 maart, 29 maart, 5 april, 12 april, 19 april, 17 mei, 24 mei, 31 mei van 14.15 tot 15.15 uur in de gymzaal van BBS Nieuw Zuid / KC De Vlindertuin. Adres: Jac van Looystraat, 5216 SB ‘s-Hertogenbosch Bij voldoende deelname kan er op deze school een permanente volleybal locatie komen. (aanmelden kan nog steeds.)

MEER TRAINERS NODIG: Vervolgstappen hangen af van het aantal en de beschikbaarheid van het aantal trainers. Interesse om trainer te worden. Wij leiden gratis trainers op die zich dan minimaal een jaar verbinden aan het geven van volleyballes aan een groep. (Meer mag ook natuurlijk)

Meer informatie aanmelden via regionale.volleybalschool@gmail.com of app 0651222009

Competitie

 • Wedstrijden spelen volgens het CMV””cool moves volleybal systeem” bestaat uit 5 Niveaus. Spelen kan in competitieverband nadat de beginselen zijn aangeleerd.
 • Op de contributie wordt automatisch 10% korting gegeven om deelname van de jeugd te stimuleren
 • Inschrijving in principe per seizoen – Sept. t/m Juni – zeker bij deelname aan competitie is dit van belang
 • Bij competitie spelen is ondersteuning van de ouders noodzakelijk op gebied van coachen – rijden – fluiten bij de wedstrijden. De club zal ondersteunen met ouder/jeugd als scheidsrechter en er is altijd een gediplomeerde trainer aanwezig bij de toernooien.
 • Vrijwilligers krijgen vooraf instructie tijdens de trainingen en ondersteuning van de trainers tijdens het toernooi. Er is altijd een Trainer van de Regionale Volleybalschool aanwezig bij de CMV toernooien
 • De RVS ontwikkelt een eigen CMV spelregel boekje – uit ervaring weten we dat veel mensen de diverse niveau’s niet uit elkaar kunnen houden. Een naslagwerkje is dan handig.
 • In de zomer bij voldoende belangstelling ook beachvolleybal training

WEDSTRIJDEN SPELEN…

Een team moet passen qua instelling en de volleybaltechnieken moeten bij alle deelnemers nagenoeg op hetzelfde niveau zitten. De trainers bepalen wie op welk niveau en dus ook welk team speelt. Van ouders vragen wij participatie (naar vermogen) als hulp coach – regelen vervoer – meedenken over verenigingsontwikkeling…. Wij willen graag samenwerken en zullen ouders vragen voor ondersteuning van hun kind – de vereniging in het algemeen. Uiteraard ondersteunen wij dit – regelen coach lessen – inspraak rondes. De trainers zijn elke training aanspreekbaar voor vragen en opmerkingen. Team bijeenkomsten!

 • Altijd is er een van onze trainers aanwezig bij de CMV toernooien.
 • Wordt er regelmatig wedstrijden door een trainer gecoacht / geanalyseerd om de juiste oefenstof te kunnen aanbieden. Hierbij gebruiken wij ook foto/video materiaal. (bij publicatie op site of andere media vragen we uiteraard altijd eerst toestemming)

TRAINERS NODIG: GRATIS OPLEIDING VOLGEN MOGELIJK.

De trainers bepalen de kwaliteit van de vereniging. Doorgaans worden ouders gevraagd om hier een rol in te spelen en vaak zonder enige ondersteuning en opleiding aan hun lot overgelaten als ze de verantwoordelijkheid gepakt hebben hun kind binnen de sport te ondersteunen. De Regionale Volleybalschool leidt echter trainers op (GRATIS – vraag naar voorwaarden) en geen team zonder gediplomeerde (of in opleiding tot) trainer is ons devies.

 • Organiseert jaarlijks een reeks aan clinics als begeleider van CMV teams
 • Trainer – coach worden van jeugd teams
 • VT2 trainer gericht op jeugd trainen tot 12 jaar
 • Scheidsrechters cursus CMV (en andere niveaus)
 • Ook VT3 trainer (tot 3e divisie als trainer mogen acteren)

MELD JE NU AAN / INFORMATIE!

Aanmelden voor meer info / vrijwilliger worden / cursussen volgen / sponsor worden / lid worden kan via email naar: regionale.volleybalschool@gmail.com App ons op 0651222009 (ook als je het nog niet zeker weet!)