Support

Volleybal mag terug in de schijnwerpers. Het is een fantastische sport om samen te leren werken, met sfeer te spelen zonder direct contact met de tegenstanders. Waar vaak jarenlange vriendschappen ontstaan, je kunt leren leiding geven als scheidsrechter, coach, trainer, aanvoerder, bestuurder, het leiden en ontwikkelen van een (sport) organisatie.

Support voor en door de leden

 • De clubkleding pagina waar de kleding en andere materialen gekocht kunnen worden. Is een service voor de leden, waar met 30% korting clubkleding en andere producten kunnen worden gekocht.
 • Leer scheidsrechter worden – een must voor alle trainers, maar je leert wel leiding geven – ondersteunt de club en op bepaald niveau is er ook een vergoeding voor te verdienen. Log in via de link en ga onbeperkt oefenen. Iedereen moet de spelregels kennen en om toerbeurt zullen we de thuiswedstrijden zelf moeten fluiten. Met Hans Kempkens zullen we snel een clinic organiseren.
 • Trainer worden, leden kunnen alle cursussen gratis volgen, VT2 en VT3 echter wel met terugbetaal clausule van 3 jaar (Voor elk jaar 1/3 deel aflossing, door training te geven voor de RVS) Meld je aan voor een intake gesprek.
 • Door functie binnen de club te vervullen zoals redactielid worden voor de nieuwsbrief, lid worden van de commissie communicatie? Van belang is dat je ook ervaring hebt of wellicht een cursus wilt volgen. Bij thuiswedstrijden moet het digitaal wedstrijd formulier bijgehouden worden. Hiervoor zoeken we leden die dit willen leren – en andere weer willen begeleiden. Alle (Aspirant) trainers dienen dit te leren.
 • Spelregels ken je natuurlijk. Meer weten zie de Nevobo spelregels pagina hierover
 • Coach b.v. van een jeugdteam worden. Zie hier de Nevobo pagina voor veel meer informatie
 • Aanvoerder (roulerend) binnen een team worden. Dit zal per team worden opgepakt en heeft ook te maken met de dynamiek van het team en de persoonlijke leerdoelen, van aspirant trainers verwachten we dat zij ook deze rol leren.
 • Persoonlijk begeleider van een lid/team worden – kan als speler of als ouder. Bij jeugdteams vinden wij het belangrijk dat er altijd minimaal twee personen bij een training zijn. Jaarlijks evalueren we dan de samenwerking. Vaak is het goed om te rouleren zodat er geen te vaste patronen ontstaan. Een duet werkt ook heel goed, zo is er altijd vervanging mogelijk. Persoonlijke geschiktheid is een must. Het bestuur heeft hier het laatste woord i.o.m. de leden/kinderen.
 • VOG is verplicht voor alle functionarissen die met kinderen omgaan. Van alle trainers en coaches – begeleiders zal deze voor diplomering aangevraagd worden. Jeugd teams worden altijd door meer dan een persoon begeleid. Ook zal er een vertrouwenspersoon worden benoemd. Voordrachten ontvangen we graag. Voorkeur is voor een vrouw met geschikte kennis/werkervaring.
 • Bestuurlijke ondersteuning te geven, kan als persoon met speciale taken of projecten uitvoeren of in commissies meewerken. Voorbeelden: sfeer binnen de club versterken door activiteiten agenda, toernooien te organiseren, administratie te doen, helpen trainers op te leiden door de cursussen te begeleiden, communicatie bij te houden, contacten te leggen en te onderhouden met andere clubs en trainers. Idee? Laat het de trainers – clubleiding weten.
 • Natuurlijk afspraken nakomen en met respect voor elkaar normen en waarden – dit ook uitdragen buiten de club. Te luisteren en open te staan voor elkaar, samenwerken. De club dat zijn wij!

Support voor de trainers in opleiding

 • Volleyballers zich willen bekwamen in leiding geven – les geven van basis tot hoog niveau kunnen via de RVS clinics volgen, VT2 opleiding volgen, VT3 opleiding volgen
 • De aspirant trainers ontvangen een login voor een site waar trainingsondersteuning in de vorm van oefen materiaal is te vinden. Gratis tijdens de hele opleiding – Voor leden van de RVS altijd beschikbaar.
 • Trainers (ook die bij andere clubs training geven) kunnen na de opleiding 4 jaar lang gratis de bijscholing activiteiten zoals thema sessies volgen. Blijven onderdeel van het trainers netwerk en kunnen altijd advies vragen voor technische zaken.
 • Te weinig tijd – even een time out – een VT3 trainers opleiding kan ook in etappes gevolgd worden. Opleiden in jouw tempo!
 • Trainer binnen de RVS – kan zonder betaling, echter wel met een driejaars contract. Ga je eerder weg dan dient een evenredig bedrag terugbetaald te worden. Pas op een VT3 is € 1000 in het totaal

Support voor doelgroepen

 • die we graag willen helpen om kennis te maken met volleybal, zoals ISK leerlingen
 • Jeugd op plaatsen waar geen volleybal voor hun bereikbaar is, den Bosch zuid, Den Bosch west, Den Bosch Oost, Nuland, Vinkel, Geffen, Helvoirt, Boxtel, Gestel, Vlijmen, Kerkdriel.
 • Jeugd op alle basisscholen en voortgezet onderwijs, waar het niveau van de leerkrachten vaak niet hoog genoeg is om volleybal als lesstof op te nemen in het lesprogramma
 • Middelbare scholen – volleybal weer op het programma zetten – schooltoernooien organiseren
 • Zitvolleybal bieden voor degenen waar dit een meer adequate vorm van volleybal voor is of gewoon als andere vorm die ook leuk is om te doen
 • Senioren volleybal – springen is verboden – valtechniek aanleren is een must

Support geven in financiële zin aan de Regionale Volleybalschool

 • Door producten te kopen zoals kleding en accessoires via de website. Naast een fikse korting op de aanschafprijs van de clubgebonden outfit zijn ook andere merken te bestellen, zonder het RVS logo en krijgt de club nog extra sponsoring retour van de leveranciers.
 • Sponsoring door diensten te leveren. Door personen of bedrijven. Een contract met onze kleding leverancier is al opgesteld en op de website en nieuwsbrief zal duit zichtbaar worden.
 • Sponsoring voor de speciale doelstellingen – trainer VT3 kost de club €990 dus is wel een uitdaging. Sponsoren willen we graag jaarlijks bijpraten over de voortgang van onze ambities. Sponsoren – kunnen lid worden van de club van 100
 • Ook is kleding sponsoring mogelijk, mits passend bij onze doelstellingen.

Samenwerking met andere volleybal verenigingen en organisaties

 • Met andere clubs en organisatie werken we graag samen om de sport te ontwikkelen en volleybal in de regio nieuw leven in te blazen. Vooral scholen, gemeenten zijn hierbij in beeld. Met de Gemeente Den Bosch is er al een prima communicatie. Wordt door de RVS les gegeven op basisscholen en bij het ISK en incidenteel sportdagen en school thema dagen.
 • De RVS geeft ook organisatie advies – trainers van andere verenigingen kunnen hierin een initiërende rol spelen. Loop je tegen zaken aan? Meten is weten en daarna, maak het bespreekbaar. Wij geven ook onbetaald advies in de startfase. Mits binnen de beperken uiteraard. Subsidies zijn ook aan te vragen. Ook hierbij kunnen we hulp geven als onderdeel van een verbeter programma, deze expertise proberen we ook officieel erkend te krijgen, zodat de kosten zeer draagbaar zijn voor elke (beginnende) vereniging. – > zie erkenning als “set-up club hieronder.
 • Bestuurlijke ondersteuning geven voor andere verenigingen Ook de Nevobo is hiermee bezig zie de nieuwe inzichten en beleidsdoelen, dit is precies waar wij als ervaren trainers al vele jaren tegenaan liepen en nu middels de RVS verandering in willen brengen. Graag werken we graag het doel om voor de brede regio om den Bosch in de komende 5 jaren een significante groei van volleybal voor de jeugd in de regio tot stand te brengen.
 • Hoofddoel – alle kinderen in onze regio hebben de mogelijkheid kennis te maken met volleybal onder leiding van gediplomeerde volleybal trainers die hun kennis bijhouden.
 • Graag willen we een door de Nevobo een “Set Up Club” erkend worden, voor de brede regio in en om den Bosch. Echter elke vereniging zou een superclub moeten zijn. Daar gaan wij voor. Zie ook de Nevobo voornemens: Wij doen het samen